Gevonden kentekenplaat en/of kentekenbewijs

Kentekenplaat gevonden?

Kentekenplaten zijn in Nederland voertuig gebonden. Een eenmaal afgegeven kenteken blijft in principe altijd bij hetzelfde voertuig. Bent u één of beide kentekenplaten kwijt of zijn ze gestolen, dan moet u nieuwe kentekenplaten aanschaffen

Heeft u een kentekenplaat gevonden, lever deze dan in bij de gemeente of de RDW. Heeft u bij uw bedrijf (wasstraat/garage/benzinestation e.d.) een kentekenplaat gevonden, bewaar deze dan nog even in afwachting of de eigenaar/houder terug komt. Heeft de eigenaar de plaat na een paar dagen nog niet opgehaald, dan kunt u deze vernietigen. 

Een kentekenplaat die in de verkeerde handen valt, kan gebruikt worden voor frauduleuze doeleinden, bijvoorbeeld tanken zonder betalen.

Kentekenbewijs gevonden?

Kentekenbewijzen zijn eveneens voertuig gebonden. Een eenmaal afgegeven kenteken blijft in principe altijd bij hetzelfde voertuig. Bent u (een deel van) uw papieren kentekenbewijs of uw kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) kwijt of is dit beschadigd, dan kunt u gemakkelijk en snel online een vervangend kentekenbewijs aanvragen. Wanneer u een kentekenbewijs of een deel van een kentekenbewijs ergens vindt, lever deze dan in de bij de gemeente of de RDW. Een kentekenbewijs dat in de verkeerde handen valt kan gebruikt worden voor frauduleuze doeleinden, bijvoorbeeld het klonen van voertuigen.